Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predsednik Komisije gost okrogle mize na Dnevih javnih naročil

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi je danes v Portorožu sodeloval na konferenci Dnevi javnih naročil z naslovom Prilagajanje postopkov javnega naročanja novim okoliščinam za učinkovito javno naročanje v praksi.

Okrogla miza na konferenci Dnevi javnih naročil, na kateri je sodeloval tudi predsednik Komisije dr. Robert Šumi
Okrogla miza na konferenci Dnevi javnih naročil, na kateri je sodeloval tudi predsednik Komisije dr. Robert Šumi

Dvodnevni tradicionalni dogodek Agencije za Management v sodelovanju z Društvom za javna naročila je letos, v luči negotovih gospodarskih razmer, v katerih bodo investicijske aktivnosti javnega sektorja ponovno igrale pomembno vlogo za gospodarstvo, v ospredje postavil vprašanja samega izvajanja postopkov oddaje javnega naročila, s poudarkom na pripravi razpisne dokumentacije. Danes so se slušatelji seznanili z novostmi sistema javnega naročanja in s pomembnimi podrobnostmi, ki jih pri oddaji javnega naročila naročnik ne sme spregledati. Spoznali so primere dobre prakse oblikovanja referenčnih pogojev in najpogostejše napake javnih naročnikov pri tovrstnem delu ter prisluhnili podrobni predstavitvi priprave razpisne dokumentacije.

Dr. Robert Šumi je sodeloval na okrogli mizi Spremenjene okoliščine v javnem naročanju, posledice, ukrepi in pogled različnih deležnikov, s katero se je zaključil prvi dan konference. Na njej so ob Šumiju poglobljeno o tematiki spregovorili tudi drugi ključni strokovnjaki s področja javnega naročanja – Martin Brumec, pomočnik vrhovnega državnega revizorja, Sašo Matas, generalni direktor Direktorata za javno naročanje, Andrej Matvoz, direktor Javne agencije Republike Slovenije za varstvo konkurence, in Andrej Špenga, vodja področja korporativne varnosti pri SODO,  d. o. o.

Predsednik Komisije gost okrogle mize na Dnevih javnih naročil
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar