Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predsednik Komisije šolnike usposabljal o integriteti

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi je včeraj izvedel usposabljanje za zaposlene na Osnovni šoli Selnica ob Dravi. Približno 50 slušateljev je nagovoril na temo integritete učitelja.

Predstavil je vlogo integritete učiteljev in vodenja z zgledom v procesu krepitve integritete v družbi kot celoti in s tem v procesu krepitve pravne države, pri čemer, je izpostavil, vzgojno-izobraževalne ustanove igrajo ključno vlogo.

Ob zaključku usposabljanja se je dr. Robert Šumi prisotnim zahvalil za sodelovanje v projektu Integriteta: skupni cilj generacij, ki ga Komisija izvaja skupaj z Zavodom RS za šolstvo. Osnovna šola Selnica ob Dravi je namreč ena od šol, ki so aktivno pristopile k dolgoročnemu projektu, ki naslavlja vprašanje pomena etike in integritete na različnih ravneh izobraževalnega sistema in vloge, ki jo ima slednji pri krepitvi integritete v družbi.

Usposabljanje je bilo še eno v nizu usposabljanj, ki jih Komisija izvaja v okviru svojih preventivnih dejavnostih za vse zainteresirane tako javnega kot zasebnega sektorja.

Predsednik Komisije šolnike usposabljal o integriteti
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar