Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Visok dvodnevni obisk delegacije Komisije na Dunaju

Delegacija Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) je začela z dvodnevnim službenim obiskom na Dunaju, kjer so danes obiskali Urad Združenih narodov za droge in kriminal (UNODC), jutri pa se bodo udeležili srečanja na avstrijskem Zveznem uradu za preprečevanje in boj proti korupciji (BAK).

Danes so se predsednik Komisije dr. Robert Šumi, vodja Službe za nadzor Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za preventivo mag. Vita Habjan Barborič, svetnica za evropsko in mednarodno sodelovanje mag. Jana Kulevska Črepinko, svetnica za odnose z javnostmi Anja Kampuš in mag. Mateja Prešern, atašejka na slovenskem Stalnem predstavništvu OZN, OVSE in drugih mednarodnih organizacij na Dunaju najprej udeležili sestanka s predstavniki UNODC glede aktualnih tematik Resolucije o preprečevanju korupcije in zaščite prijaviteljev, poglobljeno so spregovorili o zaključnem poročilu za Republiko Slovenijo v drugem ocenjevalnem krogu. Slovenska delegacija je predstavila preventivni projekt Integriteta: skupni cilj generacij, s katerim naslavlja vprašanje pomena etike in integritete na različnih ravneh izobraževalnega sistema in vloge, ki jo ima slednji pri krepitvi integritete v družbi. Ob koncu srečanja so prisotni spregovorili še o prihajajoči 20. obletnici Konvencije Združenih narodov proti korupciji (UNCAC) in konferenci držav pogodbenic, ki se bo decembra letos odvijala v Atlanti. 

Obisk predstavnikov Komisije na Uradu Združenih narodov za droge in kriminal na Dunaju
Obisk predstavnikov Komisije na Uradu Združenih narodov za droge in kriminal na Dunaju

Ob zaključku prvega dne obiska na Dunaju se bo slovenska delegacija na povabilo slovenskega veleposlaništva na Dunaju zvečer udeležila sprejema na otvoritvenem dogodku doslej največje retrospektive slovenskega filma v Avstriji, ki se bo odvijal v kultnem dunajskem Metro kinu. V okviru projekta bo v slabem mesecu dni prikazanih 34 filmov iz vseh obdobij zgodovine slovenskega filma. Na otvoritvenem večeru bo na ogled prvi slovenski celovečerec V kraljestvu zlatoroga (Janko Ravnik, 1931), predstavljena pa bosta tudi dva kratka animirana filma – Legenda o zlatorogu režiserke Lee Vučko in Steakhouse režiserke Špele Čadež.

Visok dvodnevni obisk delegacije Komisije na Dunaju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar