Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Odziv Komisije na nedavna nepopolna in netočna poročanja v medijih

Na Komisiji ugotavljamo, da se zadnje čase v nekaterih medijih ponovno pojavljajo namigovanja o neučinkovitosti in tudi nepotrebnosti Komisije. Podatki, vezani na delo Komisije, se prikazujejo nepopolno in zavajajoče. Sprašujemo se, ali za tem morda obstaja interes za diskreditacijo Komisije.

Hkrati nas čudi, da moramo po toliko letih obstoja Komisije še vedno pojasnjevati svoje pristojnosti, da nismo organ preiskovanja in pregona kaznivih dejanj, temveč organ krepitve integritete in transparentnosti ter s tem preprečevanja korupcije. Ravno tako je zavajajoče tolmačenje, da v Evropski uniji ni primerljivih institucij – to ne drži, saj so podobne neodvisne, samostojne institucije za krepitev integritete javnega sektorja in s tem preprečevanje korupcije za nami ustanovili tudi v drugih zahodnoevropskih državah, kot sta na primer Italija (2012) in Francija (2014).

Kot smo že večkrat izpostavili, bomo ne glede na to na Komisiji s svojimi preventivno-nadzornimi aktivnostmi še naprej zasledovali javni interes, delovali profesionalno (zakonito, strokovno in etično) in tako v družbi krepili integriteto, odgovornost, transparentnost ter s tem pravno državo.

Odziv Komisije na nedavna nepopolna in netočna poročanja v medijih
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar