Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanji o pomenu etike in integritete tokrat na ZRSŠ in Sovi

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) dr. Robert Šumi in vodja Službe za preventivo na Komisiji mag. Vita Habjan Barborič sta včeraj in danes izvedla usposabljanji o pomenu etike in integritete za slušatelje na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo in Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji (SOVA).

Predsednik Komisije dr. Robert Šumi je včeraj kot prvi govorec nagovoril udeležence Usposabljanja za vzgajanje in izobraževanje za integriteto in z integriteto. Izpostavil je pomen krepitve integritete in spreminjanja vrednostnega sistema pri vseh starostnih skupinah in na vseh nivojih družbe ter poudaril, da sta za učinkovito krepitev integritete pomembna dober zgled in lojalnost do lastne integritete.

Mag. Vita Habjan Barborič pa je danes nagovorila novo zaposlene sodelavce SOVA. Slušateljem je predstavila pojem integritete in orodja za krepitev integritete v javnem sektorju po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije, pri čemer je izpostavila nasprotje interesov, nezdružljivost funkcij, omejitve poslovanja, protikorupcijsko klavzulo, omejitve glede sprejemanja daril in lobiranje.

Usposabljanji o pomenu etike in integritete tokrat na ZRSŠ in Sovi
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar