Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Dan usposabljanj o institutih ZIntPK

Strokovne sodelavke Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) so danes v okviru Tedna boja proti korupciji 2021 po aplikaciji Zoom izvedle dan usposabljanj o institutih Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK). Predstavile so osnove posameznih institutov, ki bodo uradnim osebam pomagale pri upoštevanju določb ZIntPK v praksi, ter odgovarjale na številna vprašanja slušateljev.

Katja Mihelič Sušnik, vodja Službe za nadzor, je zainteresiranim predstavila postopke Komisije, kršitve integritete in omejitve poslovanja. Mag. Andreja Kokalj iz Službe za nadzor je predstavila nasprotje interesov. Mag. Vita Habjan Barborič, vodja Službe za preventivo, pa je spregovorila o darilih, lobiranju in načrtu integritete. Predavanj se je skupno udeležilo več kot 1420 slušateljev oz. v povprečju nekaj več kot 200 slušateljev na predavanje. 

Komisija sicer za zainteresirane organizacije izvaja usposabljanja ves čas; za organizacijo, tudi za posredovanje posnetkov današnjih predavanj, se lahko obrnete na koordinatorko usposabljanj Majo Divjak (anti.korupcija@kpk-rs.si, maja.divjak@kpk-rs.si) in se z njo dogovorite za posebno usposabljanje za vašo organizacijo oziroma se priključite kateremu od usposabljanj, ki jih bomo izvedli v prihodnjem letu.

Predstavitev v orodju Powerpoint z vsakega današnjega predavanja je na voljo v pregledovalniku spodaj v formatu PDF. Posamezen dokument si lahko ogledate v posebnem oknu brskalnika ali pa si ga prenesete na napravo, s katere si ga ogledujete. Več ukazov je na voljo s klikom oz. pritiskom na dve poševni puščici v zgornjem desnem kotu vsake prezentacije.

Postopki Komisije

Kršitve integritete

Nasprotje interesov

Omejitve poslovanja

Darila

Lobiranje

Načrt integritete

Dan usposabljanj o institutih ZIntPK
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar