Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija je gostila predstavnike nevladnih organizacij

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije dr. Robert Šumi je danes skupaj s sodelavcema na rednem letnem sestanku gostil predstavnike nevladnih organizacij.

Srečanja so se udeležili Andrijana Bergant, predsednica Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja – EISEP, Goran Forbici, direktor CNVOS (Center za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij), ki predstavlja krovno mrežo slovenskih nevladnih organizacij, in Sebastjan Peterka, predstavnik Transparency International Slovenija. Predstavniki Komisije so jih seznanili z delovanjem Komisije v zadnjem letu ter izpostavili željo po sodelovanju v okviru skupnih projektov na področju krepitve integritete. Sogovorniki so se pogovarjali tudi o zaščiti žvižgačev v luči implementacije evropske direktive o zaščiti oseb, ki prijavijo kršitve prava EU.

Komisija si v skladu s svojo vizijo delovanja prizadeva za sodelovanje z vsemi institucijami formalnega in neformalnega družbenega nadzorstva, vključno z nevladnimi organizacijami. Komisija je prepričana, da se mora krepitev integritete v družbi izvajati na več ravneh, pri čemer je sodelovanje civilne družbe izjemno pomembno. Tudi pri projektih, kot je Integriteta: skupni cilj generacij, ki je usmerjen v oblikovanje izobraževalnega sistema kot temelja krepitve integritete v družbi. Eden prvih korakov v tem dolgoročno zasnovanem projektu bo tudi projekt, ki bo izveden v okviru prvega razpisa za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij, ki ga je letos v skladu z obveznostmi iz novele Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije izvedla Komisija.

Komisija je gostila predstavnike nevladnih organizacij
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar