Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija sprejela visoko delegacijo iz Uzbekistana

Komisija za preprečevanje korupcije (Komisija) je včeraj gostila visoko delegacijo iz Uzbekistana, ki so jo sestavljali predstavniki Republike Uzbekistan, uzbekistanske Protikorupcijske agencije, predstavnik veleposlaništva Združenih držav Amerike v Taškentu in predstavniki nevladne organizacije Regionalni dialog.

Delegacijo so sprejeli predsednik Komisije dr. Robert Šumi, namestnik predsednika Simon Savski in višji svetnik za upravne in sodne zadeve pri Komisiji Gregor Pirjevec. V prvem delu srečanja sta vodji Službe za preventivo Vita Habjan Barborič in Službe za nadzor Katja Mihelič Sušnik goste podrobneje seznanili z institutoma prijave premoženjskega stanja in nasprotja interesov, v nadaljevanju pa je Gregor Pirjevec prisotnim pojasnil delovanje Komisije na osnovi primerov iz prakse ter jim predstavil namen in delovanje spletne aplikacije Erar.

Obisk visoke delegacije Republike Uzbekistan na Komisiji je del enotedenskega obiska Slovenije, v okviru katerega bodo gostje poleg Komisije obiskali še Državni zbor RS, Vrhovno sodišče RS, Ministrstvo za zunanje zadeve, Informacijskega pooblaščenca, Gospodarsko zbornico Slovenije, Transparency International Slovenije in Intitut Jožef Stefan Ljubljana.

Komisija sprejela visoko delegacijo iz Uzbekistana
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar