Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Usposabljanje za zaposlene na Inšpektoratu RS za delo

Danes je po spletu za zaposlene na Inšpektoratu RS za delo potekalo usposabljanje o določbah Zakona o integriteti in preprečevanje korupcije (ZIntPK), ki so pomembne pri njihovem delu.

Usposabljanje v organizaciji Komisije za preprečevanje korupcije (Komisija) je izvedla vodja Službe za nadzor pri Komisiji Katja Mihelič Sušnik, ki je slušateljem – usposabjanja se jih je udeležilo več kot sto – podrobneje predstavila neetično oziroma nezakonito vplivanje in v povezavi s tem kršitve integritete, za obravnavo katerih je pristojna Komisija. Predstavila je tudi institut lobiranja, kdaj govorimo o lobiranju v skladu z določbami ZIntPK, kako morajo javni uslužbenci ravnati, ko pride do lobističnega stika, ter na praktičnih primerih ponazorila, kdaj lahko govorimo o lobiranju. Zaposlenim na inšpektoratu je razložila tudi omejitve in prepovedi v zvezi s sprejemanjem daril, ki jih od novembra lani tudi za javne uslužbence ureja ZIntPK.

To je bilo še eno od številnih usposabljanj, ki jih za zainteresirane v javnem in zasebnem sektorju organizira Komisija z namenom osveščanja in preventive, krepitve pravne države, integritete in transparentnosti delovanja družbe.

IRSD_30.9.2021_1
Usposabljanje za zaposlene na Inšpektoratu RS za delo
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar