Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Tri e-usposabljanja o Načrtih integritete, etiki, integriteti in korupcijskih tveganjih

Predstavniki Komisije za preprečevanje korupcije so včeraj kar trikrat predavali na daljavo: namestnik predsednika Simon Savski je v okviru Mednarodnega tedna ozaveščanja o prevarah študentom Fakultete za varnostne vede predal znanje o ukrepih za krepitev integritete in predstavil novosti spremembe Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, vodja Službe za integriteto in preventivo Barbara Fürst je za vodstvene delavce zdravstvenih domov celjske in posavske regije predavala o izvajanju in posodabljanju Načrta integritete, njena pomočnica mag. Sonja Jelen pa je pravosodno osebje usposabljala o etiki in integriteti ter korupcijskih tveganjih na to temo.

Namestniku Simonu Savskemu je z zanimanjem prisluhnilo več kot 45 študentov. Na predavanju Barbare Fürst je sodelovalo več kot 20 slušateljev iz domov Celje, »dr. Jožeta Potrate« Žalec, Sevnica, Radeče, Šentjur in Slovenske Konjice. Predavateljica Sonja Jelen pa je pozdravila 280 javnih uslužbencev s sodišč, tožilstev in državnega odvetništva.

Na komisiji z namenom osveščanja in preventive izvajamo številna usposabljanja oz. izobraževanja za vse zainteresirane tako v javnem kot zasebnem sektorju. Če ste v svoji organizaciji zaznali potrebo po vsebinah s področja etike javnega sektorja, načrta integritete, preprečevanja korupcije, nasprotja interesov, zaščite prijaviteljev, lobiranja ali s katerega drugega področja, ki ga pokriva komisija, nam pišite za izvedbo usposabljanja oz. delavnice. Po preučitvi zaprosila vas bomo kontaktirali in predstavili možnosti izvedbe izobraževanja.

Tri e-usposabljanja o Načrtih integritete, etiki, integriteti in korupcijskih tveganjih
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar