Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Vse o institutih ZIntPK na spletnem predavanju

Vodja Službe za nadzor in preiskave na Komisiji za preprečevanje korupcije Katja Mihelič Sušnik je danes predavala o institutih Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije (ZIntPK) z obrazložitvami in praktičnimi primeri. Usposabljanje je prvič potekalo na daljavo, po spletu, in sicer v okviru Upravne akademije Ministrstva za javno upravo, namenjeno pa je bilo vsem javnim uslužbencem.

 

Cilj predavanja je bil seznanitev z instituti ZIntPK: integriteta in etika v javnem sektorju; načrt integritete organa, korupcijska tveganja in preventiva; lobiranje ter nedovoljeni vplivi; opredelitev korupcije, prijave koruptivnih dejanj; nasprotje interesov in zasebni interesi uradne osebe; nadzor nad premoženjskim stanjem funkcionarjev in oseb, odgovornih za javna naročila.

 

 

Udeleženci so med več kot dveurnim predavanjem zastavili številna konkretna vprašanja, kar kaže na zanimanje o institutih ZIntPK. Prav zato komisija z namenom osveščanja in preventive nenehno izvaja brezplačna usposabljanja za vse organizacije javnega sektorja v Sloveniji. Če ste v svoji organizaciji zaznali potrebo po vsebinah s področja etike javnega sektorja, načrta integritete, preprečevanja korupcije, nasprotja interesov, zaščite prijaviteljev, lobiranja ali s katerega drugega področja, ki ga pokriva komisija, lahko na nas naslovite zaprosilo.

Vse o institutih ZIntPK na spletnem predavanju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar