Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija novim funkcionarjem poslala informativne pakete

Ljubljana, 15. april 2020 – Komisija za preprečevanje korupcije je po nastopu nove vlade novoimenovanim funkcionarjem poslala informativne pakete v zvezi z njihovimi dolžnostmi, ki izhajajo iz Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Z namenom krepitve pravne države, krepitve integritete in transparentnosti, odpravljanja nasprotja interesov ter preprečevanja korupcije želi komisija z informativnimi paketi novoimenovanim funkcionarjem (predsedniku vlade, ministrom, državnim sekretarjem, generalnemu sekretarju vlade ter poslancem) olajšati seznanjanje z njihovimi obveznostmi po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije. V informativnih paketih so podrobno obrazložene njihove obveznosti v zvezi s prijavljanjem lobističnih stikov, poročanjem o premoženjskem stanju, omejitvami poslovanja, nasprotjem interesov, nezdružljivostjo funkcij, opravljanjem dodatnih dejavnosti in darili.

Čeprav zaradi določb Zakona o začasnih ukrepih v zvezi s sodnimi, upravnimi in drugimi javnopravnimi zadevami za obvladovanje širjenja nalezljive bolezni SARS-CoV-2 (COVID-19) roki v določenih zadevah trenutno ne tečejo (več informacij v zvezi s tem je objavljenih tukaj), pa nove zavezance komisija obvešča, da lahko v trenutnih izrednih razmerah svoje obveznosti izpolnijo vsaj prek elektronskih sredstev (elektronske pošte, eUprave). Manjkajočo dokumentacijo pa bodo lahko v fizični obliki po pošti komisiji poslali po izteku izrednih razmer oziroma po prenehanju veljavnosti interventnega zakona. Za pojasnila v zvezi s kakršnimikoli konkretnimi vprašanji, povezanimi s posameznimi obveznostmi, pa komisiji lahko pišejo na anti.korupcija@kpk-rs.si.

KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE

Komisija novim funkcionarjem poslala informativne pakete
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar