Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Dr. Robert Šumi nastopil funkcijo predsednika komisije

Ljubljana, 1. april 2020 – Danes je šestletni mandat predsednika Komisije za preprečevanje korupcije nastopil dr. Robert Šumi, ki ga je na ta položaj 6. februarja 2020 imenoval predsednik republike Borut Pahor.

Dr. Robert Šumi je ob prevzemu funkcije izpostavil pomen krepitve integritete v vseh sferah družbe: »Gre za drugo plat boja proti korupciji, pri čemer je krepitev integritete usmerjena v preventivno delovanje, ki edino lahko na dolgi rok prinese rezultate. Komisija je pri tem izjemno pomemben državni organ s preventivno nadzorno funkcijo, pri čemer pa se moramo povezovati in sodelovati z drugimi državnimi organi, saj le tako lahko korak za korakom stopamo proti našemu cilju – družbi z visoko stopnjo integritete in ničelno toleranco do neetičnih ravnanj, vključno s koruptivnimi ravnanji.«

Novi predsednik Komisije za preprečevanje korupcije je poudaril, da si bo prizadeval, da bo sodelovanje vzpostavljeno na prav vseh ravneh družbe in da bo preventivno delovanje zajelo vse segmente prebivalstva – od najmlajših, ki bodo v naslednjih letih in desetletjih določali, v kakšni družbi bomo živeli, do najvišjih odločevalcev in organov vseh vej oblasti, ki morajo s svojimi ravnanji še posebej predstavljati zgled vsem državljanom.

Življenjepis dr. Roberta Šumija je objavljen na tej povezavi.

KOMISIJA ZA PREPREČEVANJE KORUPCIJE

 

 

Dr. Robert Šumi nastopil funkcijo predsednika komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar