Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Senat komisije predsedniku republike predal in predstavil Letno poročilo komisije za leto 2018 ter Oceno stanja za leto 2018

Ljubljana, 12. junija 2019 – Senat Komisije za preprečevanje korupcije je predsedniku republike Borutu Pahorju včeraj predal in predstavil Letno poročilo komisije za leto 2018 ter Oceno stanja za leto 2018.

Letno poročilo Komisije za preprečevanje korupcije je bilo potrjeno na seji senata komisije dne 22. maja 2019, komisija pa ga mora v skladu z 19. členom Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije posredovati Državnemu zboru RS do konca maja. Poleg predaje Letnega poročila ter Ocene stanja za leto 2018 predsedniku Državnega zbora RS mag. Dejanu Židanu, je komisija svoje Letno poročilo za leto 2018 ter Oceno stanja za leto 2018 predala in predstavila tudi predsedniku republike Borutu Pahorju.

Predsednik komisije je ob tej priložnosti izpostavil tudi nujnost čimprejšnje spremembe zakonodaje o integriteti in preprečevanju korupcije, pri čemer pa se komisija zavzema predvsem za sprejem novega zakona in ne noveliranje obstoječega.

Senat komisije predsedniku republike predal in predstavil Letno poročilo komisije za leto 2018 ter Oceno stanja za leto 2018
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar