Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Obisk delegacije Bosne in Hercegovine na komisiji

Ljubljana, 25. oktobra 2018 – Predstavniki komisije so včeraj pripravili poglobljeno predstavitev dela komisije za delegacijo iz Bosne in Hercegovine (BiH).

Usposabljanje, ki je potekalo v prostorih komisije, je organizirala Misija Organizacije za varnost in sodelovanje (OVSE) v BiH, delegacijo pa so sestavljali tako predstavniki misije kot tudi predstavniki različnih organov iz BiH, ki so aktivni na področju boja proti korupciji.

V okviru usposabljanja so se predstavniki komisije prvenstveno osredotočili na tematiko uporabe informacijske tehnologije pri preprečevanju korupcije, pri čemer je bilo posebne pozornosti deležno spletno orodje komisije ERAR. Poleg tega so predstavili tudi nekatere glavne mehanizme, ki sodijo v pristojnost komisije, kot so nasprotje interesov, lobiranje in nadzor nad premoženjskih stanjem, govora pa je bilo tudi o pomenu preventive na področju boja proti korupciji. Pri tem sta bila še posebej izpostavljena transparentnost v okviru delovanja institucij ter koncept načrtov integritete.

Obisk delegacije Bosne in Hercegovine na komisiji
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar