Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Udeležba predstavnikov komisije na dogodkih v organizaciji Urada ZN za droge in preprečevanje kriminala

Ljubljana, 17. septembra 2018 – Predstavnika komisije sta se v začetku septembra na Dunaju udeležila usposabljanja za ocenjevalce v drugem krogu pregleda implementacije Konvencije ZN proti korupciji (UNCAC) in sestanka delovne skupine na temo preprečevanja korupcije.

Predstavnica komisije se je udeležila tridnevnega sestanka delovne skupine ZN za preprečevanje korupcije, ki deluje v okviru  Urada ZN za droge in preprečevanje kriminala. V ospredju je bila tematika nasprotja interesov in nadzora nad premoženjskim stanjem.

Medtem je na Dunaju potekalo tudi dvodnevno usposabljanje za ocenjevalce drugega kroga pregleda implementacije Konvencije ZN proti korupciji, ki se ga je udeležil predstavnik komisije. Slovenijo bo namreč predstavljal pri pregledu implementacije UNCAC v Boliviji, ki jo Slovenija ocenjuje skupaj z Dominikansko republiko. Sloveniji so bili v drugem krogu pregleda implementacije UNCAC v pregled dodeljeni tudi Bahami, ki jih bo ocenjevala skupaj s Kostariko. Drugi krog pregleda implementacije UNCAC je osredotočen na drugo in peto poglavje konvencije oziroma na tematiko preventive v boju proti korupciji in odvzema nezakonito pridobljenega premoženja.

Udeležba predstavnikov komisije na dogodkih v organizaciji Urada ZN za droge in preprečevanje kriminala
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar