Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na ocenjevalnem obisku v Mexico Cityju

Ljubljana, 7. junija 2018 – Med 14. in 18. majem 2018 je v Mexico Cityju potekal ocenjevalni obisk, v okviru katerega so se ocenjevalci iz Brazilije in Slovenije poglobljeno seznanili z implementacijo konvencije Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) v Mehiki.

Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) je bila kot nacionalna kontaktna točka za OECD skupaj z Brazilijo izžrebana kot ocenjevalka v 4. fazi ocenjevanja praktične implementacije OECD konvencije Mehike. S strani Slovenije so bili tako potrjeni in imenovani trije ocenjevalci: dr. Jure Škrbec, CFE, Višji svetovalec za evropsko in mednarodno sodelovanje pri komisiji, Peter Jenko, namestnik generalne direktorice Finančne uprave Republike Slovenije, in dr. Ciril Kršmanc, sodnik Okrožnega sodišča v Ljubljani.

Trenutno poteka oblikovanje osnutka ocenjevalnega poročila, obravnava ocenjevalnega poročila pa bo potekala na sedežu OECD-ja na oktobrskem zasedanju OECD WGB, ki bo potekal v Parizu med 9. – 12. oktobrom 2018.

Komisija na ocenjevalnem obisku v Mexico Cityju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar