Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na sestanku Mreže za integriteto javnega sektorja

Ljubljana, 6. aprila 2018 – Sodelavec komisije se je med 26. in 30. marcem v Parizu udeležil rednega sestanka Mreže za integriteto javnega sektorja (Working Party of Senior Public Integrity Officials, SPIO), ki deluje pod okriljem Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj OECD, Svetovnega foruma za preprečevanje korupcije in integriteto, ki ga prav tako organizira OECD, ter delavnice Mreže za integriteto.  

Glavni poudarek srečanja SPIO je bila priprava priročnika za implementacijo Smernic za dvig integritete javnega sektorja in problematika zaposlovanja, na forumu pa je predstavnik komisije prisostvoval številnim razpravam, ki so potekale pod sloganom “Planet integritete: gradimo pravičnejšo družbo”.

Predstavnik komisije se je udeležil tudi sestanka Mreže za integriteto (Network for Integrity), ki na mednarodni ravni združuje institucije s podobnimi vrednotami glede transparentnosti, etike in integritete javnih uslužbencev. Komisija ni članice te organizacije, ki združuje 14 držav s štirih kontinentov, predstavnik komisije pa je bil na njihovo delavnico z naslovom “Digitalna orodja za promocijo in kontrolo nad integriteto v javnem sektorju” vabljen z namenom, da bi predstavil spletno orodje Erar.

Komisija na sestanku Mreže za integriteto javnega sektorja
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar