Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Odziv komisije na izjavo ministra Klemenčiča

Ljubljana, 19. marca 2018 – Minister za pravosodje Goran Klemenčič je na petkovi javni predstavitvi mnenj o noveli Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije v okviru Odbora za pravosodje Državnega zbora RS na temo objav na spletni strani komisije izjavil: »In nazadnje, kar me je kot strokovnjaka s tega področja šokiralo, dobesedno skoraj nekaj, kar je, to je, mislim, da je gospod Verk poudaril, objava o zaščitenem prijavitelju. […] To je nedopustno, nestrokovno, to je za kazensko ovadbo. Sramota.« Komisija navedbo ministra Klemenčiča odločno zavrača.

Ministrova izjava je neutemeljena in nespodobna. Komisija nikoli ni objavljala podatkov o zaščitenih ali prikritih prijaviteljih, saj se dobro zaveda pomembnosti in občutljivosti tovrstnih podatkov ter zato z njimi ravna v skladu z zakonom.

Ob tem komisija opozarja, da je minister Klemenčič v primeru, da razpolaga z dokazi za svojo trditev, že po uradni dolžnosti dolžan najmanj naznaniti kaznivo dejanje, če že ne vložiti kazensko ovadbo organom odkrivanja oziroma pregona.

Odziv komisije na izjavo ministra Klemenčiča
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar