Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Pravljična urica s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije

Ljubljana, 14. decembra 2017 – Predsednik komisije je včeraj v Knjižnici Bežigrad v okviru pravljične urice otrokom prebiral slikanico Polomljena kočija, ki jo je komisija izdala v lanskem letu.  

Dogodek, ki ga je komisija pripravila v sodelovanju s Knjižnico Bežigrad, je potekal v okviru tradicionalnega Tedna boja proti korupciji, s katerim komisija obeležuje mednarodni dan boja proti korupciji, 9 december. Otroci so z zanimanjem spremljali zgodbo, ki naslavlja problematiko integritete na otrokom prijazen in razumljiv način. Zgodba je otroke spodbudila tudi k ustvarjanju na omenjeno temo, pravljična urica pa se je zaključila s prigrizkom.

Knjižnica Bežigrad je ob tej priložnosti pripravila tudi razstavo risbic otrok iz 40-ih vrtcev, ki so sodelovali na ustvarjalnem natečaju komisije »Spoznavanje integritete v vrtcih skozi igro in sliko«, natečaj pa je bil tako kot lani tudi letos osnovan na slikanici Polomljena kočija. Razstava bo v Knjižnici Bežigrad na ogled do konca meseca.

Slikanico Polomljena kočija bo v okviru Tedna boja proti korupciji predsednik komisije jutri ob 10. uri prebiral tudi v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska sobota.

Pravljična urica s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar