Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Teden boja proti korupciji s filmom, pravljičnima uricama in razstavami

Komisija za preprečevanje korupcije bo tudi ob letošnjem dnevu boja proti korupciji, ki ga obeležujemo 9. decembra, pripravila Teden boja proti korupciji. Različni dogodki bodo ponudili priložnost za razmislek o korupciji, kot pereči družbeni nadlogi, ki v svoji raznolikosti predstavlja velik izziv. 

Letošnji Teden boja proti korupciji bo potekal med 11. in 15. decembrom. Začel se bo z novinarsko konferenco, ki bo v prostorih komisije v ponedeljek, 11. decembra, ob 11. uri, nadaljeval pa se bo s popoldansko večernim tradicionalnim filmsko obarvanim dogodkom Film proti korupciji v Slovenski kinoteki.

Dogodek bo ob 18. uri z nagovorom otvoril predsednik komisije Boris Štefanec, sledila bo slavnostna podelitev priznanj sodelujočim v dveh ustvarjalnih natečajih komisije ter otvoritev razstav izdelkov udeležencev obeh natečajev. V okviru prvega natečaja so otroci iz kar 40 slovenskih vrtcev ustvarjali na osnovi otroške slikanice Polomljena kočija, ki jo je lani izdala komisija in otrokom želi približati idejo integritete. Drugi natečaj je bil osredotočen na fotografsko obeležitev ideje korupcije skozi oči neprofesionalnih fotografov. V večernem delu dogodka bo sledila projekcija filma Pijani od oblasti, ki na osnovi resničnih dogodkov predstavi vpogled v konkretno korupcijsko afero in boj posameznice proti gospodarsko-politični »hobotnici«.

V Tednu boja proti korupciji bo komisija pripravila tudi dve pravljični urici, kjer bo otrokom slikanico Polomljena kočija prebiral predsednik komisije Boris Štefanec. Prva pravljična urica bo v sredo, 13. decembra, ob 17. uri v Knjižnici Bežigrad v Ljubljani, druga pa v petek, 15. decembra, ob 10.30 v Pokrajinski in študijski knjižnici Murska sobota. Pravljični urici na obeh lokacijah bosta spremljali razstavi otroških risbic na temo integritete, ki si jo boste lahko ogledali še do konca decembra, ob Tednu boja proti korupciji pa bomo razstavo otroških izdelkov postavili tudi v prostorih komisije.

Teden boja proti korupciji s filmom, pravljičnima uricama in razstavami
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar