Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Obisk turške delegacije na komisiji

Ljubljana, 24. oktobra 2017 – Komisija za preprečevanje korupcije včeraj in danes na študijskem obisku gosti 13 člansko delegacijo Sveta za etiko javnih uslužbencev iz Turčije.  

Svet za etiko javnih uslužbencev je bil ustanovljen pod okriljem Urada predsednika Vlade Turčije, katerega glavna naloga je podajanje mnenj o vprašanjih povezanih z (ne)etičnim delovanjem zaposlenih v javnem sektorju. Gre za preventivni in ne represivni organ, ki nima preiskovalnih pooblastil.

Omenjeni Svet je uspešno kandidiral na projektu »Preprečevanje korupcije in promocija etike v Turčiji«, v okviru katerega so načrtovani tudi trije študijski obiski v drugih državah. Do sedaj so obiskali Avstrijo in Švedsko, kot tretjo državo pa so izbrali Slovenijo.

Cilj tokratnega študijskega obiska v Sloveniji je informiranje o zakonodajnem in praktičnem vidiku boja proti korupciji, o vzpostavitvi in zagotavljanju etike in transparentnosti v javnem in zasebnem sektorju ter spoznavanje delovanja drugih pristojnih organov, ki se ukvarjajo s preprečevanjem in/ali nadzorom nad neetičnimi, negospodarnimi in nezakonitimi ravnanji oziroma so s tem področjem povezani. Tako je turška delegacija na tokratnem obisku obiskala tudi Policijo, Ministrstvo za javno upravo, Varuha človekovih pravic, Računsko sodišče, Informacijskega pooblaščenca in Akademijo za korporativno integriteto pri Ekonomski fakulteti.

Obisk turške delegacije na komisiji
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar