Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija vas vabi k sodelovanju na fotografskem natečaju

Ljubljana, 26. 9. 2017 – Komisija je v okviru svojih preventivnih projektov pripravila javni fotografski natečaj, ki je odprt za vse prebivalce Republike Slovenije.

Komisija za preprečevanje korupcije skuša v svojih prizadevanjih za večjo osveščenost o korupciji pri državljanih spodbuditi razmišljanje, kako korupcija vpliva na njihova življenja. Korupcija že zdavnaj niso več le bankovci v modri kuverti; korupcija je izneverjenje nosilca določene moči ali pooblastil tistim, v imenu katerih odloča ali drugače izraža moč, ki mu je bila zaupana, z namenom pridobitve koristi zase ali za drugega.

Vse prebivalce Republike Slovenije (z izjemo poklicnih fotografov) tako vabimo, da se odzovejo na vabilo komisije in na natečaj prijavijo svojo fotografijo oziroma fotografije, na katerih je ujet trenutek oziroma situacija, v kateri se kaže – na bolj ali manj očiten način – korupcija. Prijavljene fotografije bo presojala posebej izbrana strokovna žirija, najboljše pa bodo uvrščene na potujočo razstavo, ki bo v l. 2018 obiskala različne kraje po Sloveniji.

Rok za prijavo je 24. oktober 2017;

Komisija vas vabi k sodelovanju na fotografskem natečaju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar