Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Vabilo vrtcem k ustvarjalnemu natečaju na temo spoznavanja integritete za otroke v vrtcih

V okviru svoje preventivne vloge in izvedbe projektov za otroke in mlade Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) tudi letos vabi slovenske vrtce k sodelovanju v ustvarjalnem natečaju, katerega namen je spoznavanje otrok z integriteto na njim primeren način.

Projekt je osnovan na slikanici »Polomljena kočija«, ki skozi ilustrirano zgodbo otroke seznani z razlikovanjem med »prav« in »narobe«, in pokaže negativne posledice neetičnega ravnanja. Hkrati otroci ob pomoči vzgojiteljic ustvarijo likovne izdelke na to temo in jih na koncu predstavijo na zaključnih razstavah v vrtcih, ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji pa so končni izdelki otrok običajno razstavljeni javno in/ali v prostorih komisije. Slikanico prejme vsak vrtec na podlagi prijave na natečaj, v kateri je treba podati informacijo, koliko izvodov slikanice želi, in točen naslov, kamor želi slikanico prejeti. Komisija sprejema prijave za sodelovanje v natečaju do 6. oktobra 2017.

V okviru projektov za otroke in mlade si komisija prizadeva aktivno sodelovati z izobraževalnimi ustanovami, katerih vloga je bistvena pri vzgoji poštenega, odgovornega in neodvisnega posameznika, saj se začnejo temeljne človekove vrednote oblikovati že v zgodnjem otroštvu. Projekt spoznavanja integritete v
vrtcih je namenjen predvsem otrokom druge starostne skupine, saj je komisija prepričana, da je treba z vrednoto poštenja oziroma integritete otroke spoznavati takoj, ko so sposobni razlikovati med prav in narobe.

Več informacij o samem natečaju ter o projektu in njegovi izvedbi dobite tukaj. Vzorec slikanice v elektronski obliki pa je na voljo na tej povezavi.

Vabilo vrtcem k ustvarjalnemu natečaju na temo spoznavanja integritete za otroke v vrtcih
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar