Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija gostila ocenjevalce GRECA

Ljubljana, 10. julija 2017 – Komisija za preprečevanje korupcije je konec junija v okviru petega ocenjevalnega kroga GRECA, ki se je začel letos, gostila ocenjevalce GRECA. Republika Slovenija je, skladno z vzpostavljenim sistemom rotacij, skupaj z Združenim kraljestvom Velike Britanije in Severne Irske prva država članica, ki bo ocenjevana v tem krogu.  

Tema petega ocenjevalnega kroga je »Preprečevanje korupcije in spodbujanje integritete v osrednji izvršilni veji oblasti (pri najvišjih funkcionarjih) ter pri organih odkrivanja«. Gre za smiselno nadaljevanje izbire tematik, ki jih za vsako ocenjevanje izbere GRECO, saj je bila pozornost v prejšnjem ocenjevalnem krogu namenjena predstavnikom zakonodajne in izvršilne veje oblasti.

V okviru obiska Republike Slovenije so se ocenjevalci srečali z različnimi deležniki, katerih delovanje je pomembno za pripravo poročila, med drugim s predstavniki Generalnega sekretariata Vlade RS, Službe Vlade RS za zakonodajo, Ministrstva za javno upravo, Ministrstva za pravosodje, Policije ter Ministrstva za notranje zadeve.

Končno poročilo GRECA o Sloveniji bo obravnavano na decembrskem skupščinskem zasedanju GRECA v Strasbourgu.

Komisija gostila ocenjevalce GRECA
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar