Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija na zasedanju Delovne skupine OECD za boj proti podkupovanju

Ljubljana, 23. junija – Predstavnik komisije se je prejšnji teden udeležil rednega zasedanja Delovne skupine Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) za boj proti podkupovanju, ki je med 12. in 16. junijem potekalo na sedežu OECD v Parizu.  

Udeleženci so na zasedanju obravnavali poročila o skladnosti ureditve boja proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev v državah članicah. Na naslednjem zasedanju, ki bo potekalo v oktobru, bo med ocenjevanimi državami ponovno tudi Slovenija, ki pa jo do takrat še čaka izpolnitev posameznih priporočil.

Ob rednem zasedanju sta potekala tudi sestanka Globalne mreže predstavnikov organov za preiskovanje in pregon ter redni sestanek Mreže predstavnikov organov za preiskovanje in pregon. Strokovnjaki s področja boja proti podkupovanju tujih javnih uslužbencev so v okviru obeh srečanj izmenjavali izkušnje in dobre prakse tako s kolegi iz držav članic OECD kot tudi iz držav, ki niso članice. Sestankov sta se udeležili predstavnici tožilstva in policije.

 

Komisija na zasedanju Delovne skupine OECD za boj proti podkupovanju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar