Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Posodobitve spletnega orodja Erar

Ljubljana, 19. maja 2017 – V zadnjem mesecu je bilo spletno orodje komisije za pregledno spremljanje denarnih tokov subjektov javnega sektorja Erar deležno posodobitev, ki omogočajo uporabniku še bolj prijazno in učinkovito uporabo.  

Med drugim lahko uporabnik s prenovljenim iskalnikom pri prejemniku in plačniku išče tudi po matični številki. Pri iskanju prejemnika je omogočeno polno tekstovno iskanje, ki pride prav, kadar uporabnik spletnega orodja pozna, na primer, nekaj besed dolgega naziva podjetja. Poleg tega so optimizirane iskalne poizvedbe in dodani novi indeksi, zaradi česar prihranimo pri času, saj se nekatere poizvedbe izvedejo precej hitreje.

Novosti pri iskanju uvaja tudi aplikacijski vmesnik za iskanje omejitev poslovanja, ki po novem omogoča iskanje omejitev poslovanja na podlagi davčne številke podjetja ali kombinacije te davčne številke in šifre poslovnega uporabnika (do zdaj je bilo možno le iskanje po šifri poslovnega uporabnika – plačnika). Novo dodani so še zavihki za omejitve poslovanja pri prejemnikih in pri prikazu strani, kjer sta navedena tako plačnik kot prejemnik.

V prenovljenem Erarju so opazne tudi številne izboljšave grafičnega prikaza transakcij. Grafi se tako bolje prilagodijo širini brskalnika, dodana pa je tudi možnost za ponastavitev izbranega časovnega obdobja, kar pomeni, da se pod grafom spet prikažejo podatki za celotno obdobje. Poleg omenjenega osvežitev grafičnega prikaza prinaša še možnost vklopa in izklopa prikazov za posamezne hčerinske družbe.

Nadalje je sam prikaz transakcij in e-računov spremenjen na način, da se zadnje dodani zapisi prikažejo najprej. Poleg tega se pri transakcijah pod 2.000 evrov po novem prikazujejo tudi računovodski podatki za podkonto in postavko (razen za prejemnike »plače«, »odškodnine izbrisanim« ter »avtorske in podjemne pogodbe«).

Erar odslej omogoča tudi enostavnejše vračanje ne samo na isto stran, ki jo je uporabnik predhodno že uporabljal, temveč tudi na posamezne predhodno odprte zavihke. To omogočajo novo dodana sidrišča, s pomočjo katerih se na predhodno uporabljane zavihke lahko uporabnik vrne ob shranitvi spletnega naslova.

Poleg naštetega smo odpravili še več manjših varnostnih pomanjkljivosti, ki so se pokazale med varnostnim testiranjem, na posamezna mesta so dodani namigi, odpravljena je napaka pri štetju e-računov, nekoliko pa je bil izboljšan tudi prikaz aplikacije na napravah z majhnimi zasloni, na katerih se celotna menijska vrstica odpre oziroma skrije šele ob kliku na tipko za prikaz menija. Posodobljena različica programskega orodja tako izboljšuje sam potek dela , k čemur dodatno pripomore še zadnja novost. Če uporabnik že na začetku ne izpolni dokaza, da ni robot, ga zdaj spletno orodje vrne na tisto stran in tisti zavihek, kjer je bil predhodno in kjer so vidni tudi podatki, ki zahtevajo dokazilo.

Posodobitve spletnega orodja Erar
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar