Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Sestanek z Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije

Ljubljana, 23. november 2016 – Komisija za preprečevanje korupcije se je v torek, 22. novembra 2016, na pobudo Nacionalnega sveta invalidskih organizacij Slovenije (NSIOS) sestala s predstavniki sveta z namenom obravnave mnenja, ki ga je komisija podala na predlog zakona o fundacijah za financiranje invalidskih, humanitarnih in športnih organizacij, ki je trenutno v medresorskem usklajevanju. 

V njem je komisija izpostavila nujnost vključitve varovalk v predlog zakona, še posebej tistih, ki bi preprečevale nastanek okoliščin nasprotja interesov, združevanja več funkcij v eni osebi (ista oseba zaseda več položajev in opravlja več funkcij hkrati) in povečevale transparentnost na področju finančnega poslovanja z namenom krepitve integritetnega in transparentnega delovanja javnega sektorja oziroma porabe javnih sredstev.

Komisija pri tem poudarja, da vsekakor podpira invalidske organizacije pri njihovih prizadevanjih za participacijo pri delitvi sredstev, ki jim pripadajo, a je kot pri ostalih

Sestanek z Nacionalnim svetom invalidskih organizacij Slovenije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar