Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisija gosti srečanje članov Evropske mreže strokovnjakov s področja integritete

Ljubljana, 14. oktober 2016 – Na Komisiji za preprečevanje korupcije je sredi oktobra potekalo srečanje članov Evropske mreže strokovnjakov s področja integritete ENIP – European Network of Integrity Practitioners.

Mreža združuje 6 držav, poleg Slovenije tudi Nizozemsko, Belgijo, Avstrijo, Estonija in Nemčijo, namenom izmenjave izkušenj in pridobivanja novih znanj s področja integritete v javnem sektorju. Projekt poteka v obliki rednih polletnih srečanj, kjer je gostiteljica srečanja vsakič druga država. Pobudnik projekta je Nizozemska oziroma njena organizacija za integriteto javnega sektorja BIOS.

Na tokratnem srečanju v Ljubljani so člani mreže predstavili razvoj protikorupcijskih programov in programov za integriteto javnega sektorja v njihovih državah, obenem pa je bilo srečanje osredotočeno tudi na skladnost poslovanja v podjetjih, ki predstavlja učinkovit protikorupcijski mehanizem in orodje preprečevanja podkupovanja tujih javnih uslužbencev v mednarodnem poslovanju. Predstavitev na to temo je izvedla predstavnica Evropskega inštituta za skladnost in etiko poslovanja (EISEP) Andrijana Bergant. V pogovorih so udeleženci srečanja pretresli tudi pomen delovnega okolja kot dejavnika spodbujanja integritete in protikorupcijskega mehanizma.

Komisija gosti srečanje članov Evropske mreže strokovnjakov s področja integritete
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar