Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

V Supervizorju spet vidni družbeniki, člani uprav in nadzornih svetov

Ljubljana, 13. oktobra 2015 – Komisija za preprečevanje korupcije je v spletni aplikaciji Supervizor ponovno omogočila prikaz imen družbenikov ter članov poslovodnih in nadzornih organov. 

Sedanji prikaz omenjenih podatkov je skladen z ureditveno odločbo Informacijskega pooblaščenca RS, ki je komisiji naložil zavarovanje podatkov na način, da spletni iskalniki ne bodo omogočali iskanja družb po imenu in priimku družbenika, ustanovitelja, člana nadzornega ali upravnega organa družbe.

Strokovni uslužbenci komisije so pripravili tehnično rešitev, ki je skladna z zahtevami zakona in odločbo Informacijskega pooblaščenca RS, in sicer tako, da se podatki o družbenikih ter članih upravnih in nadzornih organov naložijo in prikažejo v brskalniku, ko do njih dostopa uporabnik s tehnologijo AJAX. Ko podatke zahtevajo spletni iskalniki, ti podatkov ne dobijo.
Danes aplikacija Supervizor deluje v polnem obsegu, podatki v njej se osvežujejo redno in avtomatsko.
Komisija se zaveda pomena aplikacije Supervizor za transparentno delovanje javnega sektorja in bo aplikacijo v kratkem še nadgradila z novimi podatki, ki bodo omogočili še podrobnejši vpogled v poslovanje javnega sektorja.
V Supervizorju spet vidni družbeniki, člani uprav in nadzornih svetov
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar