Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Danes pogovor o Supervizorju

Ljubljana, 30. septembra 2015 – Včeraj se je v Slovenski kinoteki s filmom Podzemlje začel 2. festival »Film proti korupciji«, ki ga je otvorila Alma Sedlar, namestnica predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. Festival se bo danes ob 18. uri nadaljeval s projekcijo filma Citizenfour o Edwardu Snowdnu, ob 20. uri pa bo sledil pogovor o Supervizorju, ki ga komisija pripravlja skupaj z Društvom novinarjev Slovenije.

Pogovor o Supervizorju »Kako do odprte družbe? Primer Supervizor« bo vodil novinar Mladine Borut Mekina, gostje pa bodo predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec, minister za pravosodje, mag. Goran Klemenčič, informacijska pooblaščenka Mojca Prelesnik in dr. Matej Kovačič, strokovnjak za informacijsko varnost.

Do konca festivala, 3. oktobra 2015, se bo v Kinoteki zvrstilo še pet filmov na temo boja proti korupciji, žvižgačev in lobiranja. V Slovenski kinoteki so filme, ki v celoti prihajajo iz njihovega arhiva, izbrali po tem, kako na različne načine predstavljajo koruptivna ravnanja in zlasti njegov vpliv na posameznika in družbo.
Komisija, ki je filmski festival v okviru preventivnih aktivnosti pod skupnim imenom Teden boja proti korupciji prvič organizirala lani, želi, da bi ta postal tradicionalen, v prihodnje pa razmišlja tudi o morebitni razširitvi v mednarodni filmski festival.
Festival Film proti korupciji bo odslej vsako leto potekal prvi teden v oktobru.
Za rezervacijo vstopnic za medije se obrnite na Slovensko Kinoteko. Cena vstopnic za obiskovalce je 4 evre, za člane kluba Kinoteka pa 2 evra.
Danes pogovor o Supervizorju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar