Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Komisijo obiskala delegacija iz Srbije

Ljubljana, 7. in 8. september 2015 – Komisijo za preprečevanje korupcije je obiskala delegacija iz Srbije, in sicer predstavniki tamkajšnjega ministrstva za pravosodje in agencije za boj proti korupciji.

Z ministrstva so delegacijo zastopali državni sekretar Radomir Ilić, svetovalec ministra Zoran Balinovac in sekretar delovne skupine Vladimir Bojičić, z agencije pa pomočnika direktorja Marijana Obradović in Dragomir Trninić ter načelnica Verka Atanasković.
Delegacija se je mudila na študijskem obisku, saj pripravljajo novo nacionalno zakonodajo na tem področju. Zanimal jih je predvsem pravni okvir, znotraj katerega deluje komisija, kot tudi zadeve v povezavi s spremembami ZIntPK, ki so v teku. Poleg tega je komisija delegacijo seznanila z operativnimi aktivnostmi na področju izvajanja pristojnosti in načinom dela. Delegacijo je zanimalo tudi področje nasprotja interesov, področje premoženjskega stanja in tehnične rešitve, ki jih je komisija razvila z namenom olajšanja dela pri izvajanju pooblastil.

Komisijo obiskala delegacija iz Srbije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar