Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Vrhovno sodišče ugodilo tudi drugi pritožbi komisije

Ljubljana, 30. junija 2015 – Zahtevo dr. Zvonka Fišerja glede izdaje začasne odredbe je Vrhovno sodišče RS zavrnilo, zato je Komisija za preprečevanje korupcije (komisija) ponovno objavila zaključne ugotovitve v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva.

Komisija je danes prejela sklep Vrhovnega sodišča RS, ki je ugodilo pritožbi komisije in izpodbijani sklep Upravnega sodišča RS spremenilo tako, da je zahtevo za izdajo začasne odredbe generalnega državnega tožilca dr. Zvonka Fišerja zavrnilo. Fišer je bil obravnavana oseba v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva, ki ga je vodila komisija.

Zaradi sklepa sodišča je komisija na svoji spletni strani ponovno v celoti objavila zaključne ugotovitve v omenjenem primeru in izjasnitev omenjene osebe. V začetku junija pa je komisija že objavila izjasnitev nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja, potem ko je Vrhovno sodišče RS ugodilo pritožbi komisije in izpodbijani sklep Upravnega sodišča RS spremenilo tako, da je zahtevo za izdajo začasne odredbe Aleša Zalarja zavrnilo.
Povezava na zaključne ugotovitve v postopku imenovanja generalnega direktorja Vrhovnega državnega tožilstva.
Sklep Vrhovnega sodišča RS je dostopen spodaj:
Vrhovno sodišče ugodilo tudi drugi pritožbi komisije
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar