Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Predsednik KPK Boris Štefanec med dijaki

Predsednik Komisije za preprečevanje korupcije Boris Štefanec je v soboto, 9. maja 2015, na 7. Dijaški nacionalni konferenci v Ljubljani predstavil delo komisije. 

»Z veseljem sem se odzval povabilu dijaške organizacije, saj na komisiji poseben poudarek dajemo prav preventivi. Tudi v viziji, ki smo jo sprejeli, smo izpostavili izobraževanje, usposabljanje in ozaveščanje ter delo z mladimi. Današnja predstavitev je bila kamenček v tem mozaiku, ki ga gradimo,« je po druženju z dijaki povedal predsednik komisije. Dodal je, da ga veseli odziv dijakov: »Na mladih svet stoji in po taki izkušnji, kot je bilo današnje druženje, sem še bolj prepričan v naše poslanstvo: doseči ničelno toleranco do korupcije na vseh ravneh.«

Osrednja tema konference, ki jo je organizirala Dijaška organizacija Slovenije, so bile dijaške pravice, na njej pa so se predstavile številne državne in evropske institucije, od komisije do varuha človekovih pravic, državni zbor, Evropski parlament in Evropska komisija. Na konferenci je sodelovalo okoli 50 dijakov iz vse Slovenije.

Predsednik KPK Boris Štefanec med dijaki
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar