Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Pojasnila KPK glede dogodkov na Supervizorju

 Ljubljana, 3. aprila 2015 – Komisija za preprečevanje korupcije je danes popoldne prejela obvestilo o izklopu uporabniškega računa v sistemu UJPnet, ki ga uporablja za pridobivanje podatkov o transakcijah, ki jih komisija med drugim uporablja tudi kot vir podatkov za Supervizor. Takšno ravnanje je ob dobrem sodelovanju z Upravo za javna plačila (UJP) nenavadno, saj je komisija v dosedanjem delu z UJP običajno naletela na izjemno korekten in kooperativen odnos, ki med drugim vključuje pogosto obojestransko komunikacijo.

Ker komisija do zdaj ni nikoli preverila delovanja sistema Supervizor v primeru izklopa iz sistema UJPnet in morebitnih posledic, ki bi jih ta sprememba lahko imela za sistem za samodejno posodabljanje podatkov, smo po prejemu obvestila storitev v izogib nepredvidenim zapletom začasno ugasnili.

Ob 17:30 nas je UJP obvestil, da so si glede svoje odločitve premislili in bodo z nadaljnjimi ukrepi počakali na odločitev Informacijskega pooblaščenca v inšpekcijskem postopku glede objave fizičnih oseb, ki so prejela izplačila prek avtorskih in podjemnih pogodb, zato smo Supervizor ponovno aktivirali.

Drugo obvestilo UJP

Izvirno obvestilo UJP

Pojasnila KPK glede dogodkov na Supervizorju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar