Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

KPK ponovno vabi – pridružite se nam na ustvarjalnem natečaju

Komisija za preprečevanje korupcije je objavila ustvarjalni natečaj za zadnje triletje devetletke, ki ga organizira v okviru dogodkov ob mednarodnem dnevu boja proti korupciji, ki ga vsako leto obeležujemo 9. decembra. Natečaj bo tokrat potekal pod naslovom »Pismo poslancem«.

Glede na uspeh projekta v preteklih letih smo se po posvetu z učitelji odločili, da projekt nekoliko spremenimo in razširimo. Letos bodo lahko sodelovali učenci celotnega zadnjega triletja osnovnih šol (7–9 razred) in ne le osmošolci, kot je veljalo do sedaj. Da bodo do izraza prišli še drugi umetniški talenti, ne samo likovni, je tokratni natečaj namenjen pisanju, pod naslovom »Pismo poslancem«.

Cilj Ustvarjalnega natečaja za osnovne šole »Pismo poslancem« je spodbuditi učence, da razmišljajo o družbi in o dogajanju okoli njih, o vrednotah kot so poštenost, pravičnost, enakopravnost, o posledicah, do katerih lahko pride, kadar posameznik ter družba teh vrednot ne gojita in razvijata, kako je mogoče z demokracijo in aktivno participacijo vplivati na družbo in posamezne nosilce oblasti, ter ključno – svoja opažanja in občutke posredovati članom zakonodajnega telesa, ki lahko s svojimi pristojnostmi pa tudi osebno držo in torej lastnim zgledom sooblikujejo omenjene vrednote ter odnos družbe do njih. Učenci bodo v okviru ustvarjalnega natečaja tudi razvijali sposobnost razumevanja in reševanja etičnih vprašanj, s katerimi se mladostniki vsakodnevno soočajo. Izbrani izdelki, ki jih bo izbrala posebna natečajna komisija, bodo natisnjeni v zborniku, najboljših 12 pa bo na ogled na slavnostnem dogodku ob zaključku natečaja.

Na javni natečaj se lahko prijavi vsaka osnovna šola s sedežem v Republiki Sloveniji, ki bo do 4. 10. 2013 skladno s pogoji natečaja Komisiji za preprečevanje korupcije na elektronski naslov e-mail poslala prijavo, s katero bodo izrazili interes za sodelovanje.

Več informacij o vsebini javnega natečaja in prijavi prilagamo v priponki.

Pridružite se nam, vašega sodelovanja bomo veseli!

KPK ponovno vabi – pridružite se nam na ustvarjalnem natečaju
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar