Komisija za preprečevanje korupcije

Integriteta, odgovornost, transparentnost

Odziv KPK na pismo SDS tuji javnosti

Komisija za preprečevanje korupcije je bila seznanjena s pismom, ki so ga glede zadnjih dogodkov tujim in mednarodnim organizacijam ter posameznikom posredovali iz Slovenske demokratske stranke. Gre za novega v nizu diskreditacij institucije pravne države, ki je bila ustanovljena in deluje na podlagi zakona in mednarodnih konvencij ter ima nadzorne pristojnosti do najvišjih funkcionarjev v državi, tudi do predsednika vlade.

Vsebina pisma, predvsem pa dejstvo, da gre za uraden dopis največje vladne stranke, kaže na zelo žaljiv odnos do institucije lastne države in do področja, na katerem ima Slovenija tako v očeh domače kot mednarodne javnosti resen problem: integriteta in odgovornost nosilcev javnih funkcij, omejevanje sistemske korupcije, transparentnost ter učinkovitost delovanja države.

Na koncu dodajamo, da je očitno na mestu resen in racionalen premislek o tem, kaj in v čem je problem, da Slovenija dve desetletji od osamosvojitve ni uspela doseči standardov iz lastne ustave o pravni in socialni državi. Ali je razlog za to Komisija za preprečevanje korupcije ali – tudi s takimi pismi – izkazana nizka stopnja politične in pravne kulture?
Celotno pismo SDS prilagamo v priponki.
Odziv KPK na pismo SDS tuji javnosti
Pomakni se na vrh

Accessibility Toolbar