KPK mesečnik Ogled na spletu
KPK novice

Pozdravljeni!

V času, ko se ob poletni vročini delovni tempo nekoliko umiri in si običajno privoščimo daljše oddihe, si kratek oddih jemlje tudi naš novičnik. Tako je pred vami njegova zadnja izdaja pred septembrskim povratkom v običajen, poln delovni zagon.

Pred nami so torej dopusti, ko bo marsikdo v roke vzel navigacijo v želji, da na svoji poti ne zaide in da brez zapletov prispe na svojo destinacijo. Danes je bolj enostavno kot kdaj koli prej ostati na pravi poti. Vsaj, ko gre za geografske zanke in uganke. Po drugi strani pa je, tako se zdi, v sodobni družbi težje kot kdaj koli prej ostati na pravi poti, ko gre za etične zanke in uganke. Na Komisiji kot eno od orodij za ostajanje na pravi poti vidi dosledno uporabo etičnega kompasa. In če naj ta postane neločljiv del naše preživetvene opreme, je smiselno, da njegovo uporabo osvojijo tudi naši zanamci.

Velik del naporov Komisija tako usmerja v preventivno dejavnost, del katere je izobraževanje in osveščanje naših najmlajših. Če naj integriteta postane standard naše družbe, je koristno, da jo kot edino sprejemljivo držo ponotranjimo takoj, ko smo sposobni ločiti med prav in narobe. Prav zato smo izjemno veseli, da nas na naši poti s ciljem v integritetni in transparetni pravni družbi spremljajo otroci. V poletni osrednji temi vam predstavljamo dolgoročni preventivni projekt »Integriteta: skupni cilj generacij«, s katerim si v sodelovanju z vzgojno-izobraževalnimi ustanovami prizadevamo z nadgradnjo učnih vsebin na različne načine otrokom in mladostnikom približati vrednote etike in integritete. Čeprav je projekt naredil šele prve korake, je že jasno videti, da stopa v pravo smer. Ob tem zanamcem in naši družbi danes želimo srečno pot in uspešni pristanek na zastavljen cilj.

V nadaljevanju vas obveščamo o živahni dejavnosti Komisije v preteklem mesecu in vas opozarjamo na nekatere obveznosti, ki pritičejo zavezancem po ZIntPK.

Želimo vam prijetno poletje in sr(e)čna potovanja! 

Komisija za preprečevanje korupcije

Izpostavljeno
S skupnimi močmi do odličnosti
S skupnimi močmi do odličnosti
Šolsko leto je za nami, počitnice so že v polnem teku - prav tako pa naš projekt "Integriteta: skupni cilj generacij", s katerim si skupaj s partnerji prizadevamo otrokom in mladostnikom približati vrednote etike in integritete. V tokratni osrednji temi si preberite vse o projektu in o tem, kakšne vtise so ob njegovem izvajanju zdaj že skoraj dve leti pridobili učitelji in ravnatelji.
Preberite tukaj
Dogajalo se je ...
Mesečno poročilo

Junija je senat Komisije na 3 rednih in 1 dopisni seji obravnaval 28 zadev. V poročilu izpostavljamo 9 zadev, ki se med drugim nanašajo na seznanitvi z opravljanjem dodatnih dejavnosti funkcionarjev, kršitev integritete občinskega funkcionarja, kršitev določb omejitev poslovanja in več sumov kršitev drugih določb ZIntPK. 

Več o obravnavanih zadevah preberite s klikom na gumb.

Poročilo
Komisija v številkah
Usposabljanja

Komisija z namenom osveščanja in preventive izvaja številna usposabljanja oz. izobraževanja za vse zainteresirane tako v javnem kot zasebnem sektorju. Če ste v svoji organizaciji zaznali potrebo po usposabljanju v povezavi z vsebinami s področij, ki jih pokriva Komisija, nam lahko pišete za izvedbo usposabljanja oz. delavnice: Maja Divjak, anti.korupcija(at)kpk-rs.si, maja.divjak@kpk-rs.si.

Ne zamudite

Več o obveznostih zavezancev in institutih ZIntPK si preberite tukaj.

Prijava na novice
Linkedin
Odjava   |   Urejanje naročniških nastavitev
Komisija za preprečevanje korupcije
Dunajska 56, 1000 Ljubljana
arhiv.kpk-rs.si